Η Παιδαγωγική Αξιοποίηση της Διαδραστικής Τηλεδιάσκεψης στο...

Tο Πανεπιστήμιο Κρήτης εγκαινιάζει φέτος το θεσμό «Ημέρες...

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στην πανεπιστημιούπολη του Γάλλου...

Έναν εξαίρετο ρεθυμνιώτη ιεράρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλία,...

Mουσείο Αρβελέρ- εγκαίνια

683
611
610
89
84
95

Μηνυμα Προεδρου Τμηματος

Σας καλωσορίζω στον ιστοχώρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος δημιουργήθηκε για την ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων σχετικά με τις ακαδημαϊκές και ερευνητικές δραστηριότητες του Τμήματος. Σε αυτόν παρουσιάζεται το Τμήμα, το προσωπικό, η οργάνωση και το περιεχόμενο του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, τα εργαστήρια, καθώς και το ερευνητικό έργο που διεξάγεται. Περιγράφονται, επίσης, η διοικητική στήριξη, οι υπηρεσίες του Τμήματος προς τους φοιτητές/τριες του και η πρακτική άσκηση.

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ιδρύθηκε το 1984 και ανήκει στη Σχολή Επιστημών Αγωγής. Πρόκειται για Τμήμα Αριστείας, μεταξύ των κορυφαίων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Εξωτερικής Αξιολόγησης, που διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Φέτος γιορτάζουμε τα 30 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος με σειρά διαλέξεων, συνεδρίων και άλλων εορταστικών εκδηλώσεων. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα το Τμήμα κατάφερε να παραμένει διεθνώς αναγνωρίσιμο και να διεκδικεί πρωτιές με την υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και έρευνα και την σύγχρονη και διαρκώς αναβαθμιζόμενη ερευνητική και εκπαιδευτική υποδομή του. Συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων σε ποιότητα Παιδαγωγικών Tμημάτων της Χώρας και συγκρίνεται με Τμήματα του εξωτερικού, σύμφωνα με τα διεθνή ακαδημαϊκά κριτήρια, όπως διαπίστωσε και η Διεθνής Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης της ΑΔΙΠ.

Σκοπός του Τμήματος είναι να εκπαιδεύει υψηλού επιπέδου επιστήμονες παρέχοντας τους τις θεωρητικές γνώσεις και τις πρακτικές δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά τους, ακαδημαϊκά και επαγγελματικά ώστε να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στο σύγχρονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιβάλλον σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού το Τμήμα προσφέρει ένα πρόγραμμα σπουδών που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις και καλύπτει όλο το φάσμα των αντικειμένων που σχετίζονται με την εκπαίδευση. Ο Οδηγός Σπουδών που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας επικαιροποιείται κάθε έτος και περιέχει τον κανονισμό σπουδών, τα περιεχόμενα των μαθημάτων και όλες τις λεπτομέρειες που είναι απαραίτητες για την ενημέρωση του φοιτητή/τριας και κάθε ενδιαφερόμενου.

Το Τμήμα διατηρεί στενή σχέση με την εκπαιδευτική κοινότητα με κύριο άξονα το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για να προσφέρει στους φοιτητές/τριες καλύτερη προετοιμασία για επαγγελματική σταδιοδρομία. Η επιστημονική γνώση συνδυασμένη με την εργαστηριακή άσκηση και τις δεξιότητες, αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εξέλιξή των φοιτητών/τριων μας.

Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος έχουν υψηλού επιπέδου σπουδές με το επιστημονικό τους έργο να δημοσιεύεται σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και να είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Το Τμήμα έχει αναπτύξει συνεργασίες με πολλά ιδρύματα του εξωτερικού με σκοπό την κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού. Συμμετέχει σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, διεθνή συνέδρια και θερινά σχολεία σε συνεργασία με άλλα πανεπιστημιακά τμήματα της ημεδαπής και ιδρύματα του εξωτερικού.

Στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλο το προσωπικό του Τμήματος καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε το Τμήμα να συνεχίσει να καταξιώνεται ως κορυφαία ακαδημαϊκή μονάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης παραμένοντας πιστό στην υψηλή επιστημονική ποιότητα και στο όραμα των ίδιων των μελών του. Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του τμήματος και τους χιλιάδες αποφοίτους μας για τα θεμέλια που έθεσαν, τη σταθερή πορεία προς την Αριστεία και την συνολική συνεισφορά τους στο Τμήμα και στο Πανεπιστήμιο. Τον δρόμο της αξιοκρατίας και της υψηλής ακαδημαϊκής ποιότητας υποσχόμαστε να συνεχίσουμε.

Η Πρόεδρος του Τμήματος

Βασιλάκη Ελένη

Αναπλ. Καθηγήτρια

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΧΑΡΤΗΣ

ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή του Δικτυακού Τόπου

kleisarx@cc.uoc.gr

ΔΑΣΤΑ

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Επικοινωνία

Διεύθυνση Τμήματος

Πανεπιστήμιο Κρήτης, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, 74100 ΡΕΘYΜΝΟ

Επικοινωνία

Τηλέφωνα Γραμματείας: 2831077594, 2831077595, 2831077634

Fax: 2831077596
e-mail: gramptde@edc.uoc.gr

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.